lunes, 14 de septiembre de 2009

Pel retorn de la Volta a Lleida

I avui, ja que hi estem posats, escriuré un altre article esportiu, aprofitant que l'holandès Lars Boom ha guanyat la quinzena etapa de la Vuelta a Espanya. El corredor del Rabobank fa temps que s'està fent mereixedor del sucós titular de premsa "Baby Boom", per la seva polivalència com a ciclista i pel fet que està cridat a ser un dels ídols del futur. Entre els seus mèrits hi ha un campionat del món de contrarellotge sub-23, un mundial absolut de ciclocròs i un triomf en la Volta a Lleida del 2008, que per força vol dir que es defensa bé en la muntanya. I aquí és on volia anar a parar, perquè la prova catalana és un de les moltes que s'ha vist obligada a plegar a causa de la crisi i es trobarà, molt, molt a faltar. Tant de bo algú econòmicament ben dotat vegi que és un patrimoni de l'esport i del país i la pugui ressucitar. Com a exemple de la seva importància, perquè és una de les proves amateurs que millor ressalta les habilitats dels futurs escaladors, només s'han de veure els seus antics guanyadors, sobretot recents, abans de Boom: Manuel Beltrán (1994), Denis Mentxov (1997), Mikhail Ignatiev (2006, dos anys després de ser or olímpic en pista) o Francis De Greef (2007 i 19è en l'actual Vuelta).

1 comentario:

  1. Doncs l'enhorabona pel bloc i gràcies per cridar-nos l'atenció sobre el palmarès de la Volta a Lleida, del qual no en sabia quasi res. De fet, els antics guanyadors de la cursa en aquesta Vuelta són tres: els esmentats Boom i De Greef i Ramírez Abeja, un vencedor ja antic (2002). I hi ha noms importants més enllà en el temps, eh? El primer realment destacable és Angelino Soler, ja el 1959, i després alguns com Segú, Pesarrodona, Cabrero (gran promesa en aquells moments), Navarro (ídem), Jdanov...

    Jo coneixia el Marc "personalment" d'haver "treballat" amb ell. Explico les cometes, que no haurien de ser grosses, sinó quasi infinites: anys enrere, un dels traductors de la pàgina web de Xavier Florencio va ser el Marc. Un altre, incorporat més endavant, jo mateix. I bé... confesso que la meva primera intenció en escriure una resposta no era la de participar al bloc, sinó la de convidar-vos (al Marc i als altres seguidors d'aquesta pàgina) a aquest fòrum d'història del ciclisme, que és bastant nou i té com a tret "original" que s'hi escriu en català. Hi necessitem gent i, si pot ser, gent amb ganes d'aportar-hi coses. Esteu invitats a visitar-lo i, si ho voleu, a registrar-vos-hi i participar-hi. Com podeu veure, hi ha poca cosa feta i moltíssim a fer, de manera que per poques ganes que en tingueu segurament podreu escriure sobre allò que més us vingui de gust.

    És aquí: http://grandesdelciclismo.forogeneral.es/board/portal.php

    ResponderEliminar